2014 TEOG lise tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda yeni sınav sistemi ile ilgili tercihleri öğrencilerin nasıl yapacağını belirlemeye başladı bile.Merakla beklenen tercihler nasıl olacak?TEOG lise tercihlerinin nasıl yapılacağı konusu veliler ve öğrenciler tarafından oldukça merak ediliyor.Milli Eğitin Bakanlığı bu konuda yeni sınav sistemi ile ilgili tercihleri öğrencilerin nasıl yapacağını belirlemeye başladı bile.

Merakla beklenen tercihler nasıl olacak? Eğer bir öğrenci A grubu tercihinden yerleşemediyse,B grubu seçenekleri dikkate alınarak yerleştirmesi yapılacak.B grubunda adres,puan ve kontenjanlara göre yerleştirme yapılır. Liselere yerleştirme işlemleri artık karara bağlanmaya başlandı.Karar Milli Eğitim Bakanı tarafından önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantıda açıklanacak.

Yerleştirme işlemleri öncesi yine bir değişiklik söz konusu olacak.Bu değişiklik okullar üzerinde olup;Anadolu Öğretmen Liseleri Sosyal Bilimler-Fen ya da Anadolu Liselerine dönüşecek.Diğer yandan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı tüm okullar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip olarak dönüşecek.

Okullar bu yıl esas puanla öğrenci alacaklar. Öğrenciler tercih yaparken A ve B grubu olarak tercih yapacaklar.A grubundan yerleşemeyenler B grubundan tercih yapacaklar.Her öğrenci istediği lise türüne göre yerleştirilecek .Öğrenciler istedikleri okul türünü işaretleyerek ,okullara yerleşme işlemlerini tamamlayacaklar.

Fatih Rehberlik


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder