Rehber Öğretmenler İçin Faydalı Uygulamalar


Rehber öğretmenlerin işine yarayacak uygulama tavsiyeleri:



Prezi

Rehber öğretmenler için sunum yapmak oldukça rutin bir iştir. Genelde kopyala yapıştır diye tabir edilen bir süreçten geçer. Eşten dosttan, forumlardan ve muhtelif mecralardan edinilen sunum dosyaları kısayoldan öğrencilere anlatılmak üzere ufak değişikliklerle hazır hale getirilir.

Peki daha yaratıcı sunumlar hazırlamanın bir yolu var mıdır? Prezi, içinizdeki yaratıcılığı ortaya koymanızı ve sıkıcı powerpoint sunumlarından sıyrılmanızı sağlayacak, eğlenceli ve profesyonel düzeyde bir uygulama.

Web site: http://prezi.com



Google Drive

Dökümanlarınızı ordan buraya taşımaktan, kopyalamaktan, yedeklemekten sıkıldınız mı? Gb'larca veriyi kaybetmekten endişe mi duyuyorsunuz? 

Google Drive, dökümanlarınızı sizin için kendi sunucularında ücretsiz olarak saklayacaktır. Üstelik sync uygulaması ile dosyalarınızı birden fazla cihazda eşzamanlı olarak kullanabilirsiniz.

Bu sayede, okulda değişiklik yaptığınız dosyalarınıza evden devam edebilirsiniz. Dökümanlarınızın kaybolması derdinden tamamen kurtulacaksınız. 

Website: https://drive.google.com/





Bluetooth Remote Pc

Bu uygulama, akıllı telefonunuzla bilgisayarınızı kontrol etmeye olanak sağlar. 

Sunumlarınıza farklı bir hava katacağından emin olabilirsiniz.

Kurulum:

1- Server dosyasını bilgisayarınıza indirin ve kurun. 
2- Uygulamayı telefonunuza kurun. 
3- Bilgisayardaki ve telefondaki uygulamanızı bluetooth üzerinden eşleştirin. 
Not: Uygulama java gerektirir. Bilgisayarınızda mevcut değilse buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Bunun dışında piyasada aynı işlevi gören buna benzer farklı yazılımlar da mevcuttur.


Fatih Rehberlik Servisi Otomasyon Sistemi

Otomasyon sistemini kullanarak normalde elle girmek zorunda olduğunuz, günlerinizi alan, oldukça sıkıcı bir süreçten kurtulmuş olursunuz.

Uygulama sonuçları grafiksel analizlerle raporlaştırılır ve hesabınıza kaydedilir. Otomasyon programında rehberlik servislerinde ihtiyaç duyulan neredeyse tüm uygulamalar toplu halde bulunmaktadır. Örnek olarak sosyometri, görüşme kayıt programı, meslek ve kişilik testleri, problem tarama anketleri vb..


Uygulama aşamasında siz aradan tamamen çekilirsiniz. Öğrenciler envanterleri istedikleri yerden ve cihazdan uygular ve sonuçlar hesabınızda toplanır. 

Kullanım ise oldukça basittir. Çeşitli uygulama yöntemleri olmakla beraber aşağıdaki yöntem tavsiye edilir:

Uygulama linkinizi herhangi bir platformda da (facebook, whatsapp, twitter vs..) paylaşın. Kendi sitenize de doğrudan gömebilirsiniz. Daha sonrasında ise öğrencilerinize verilen linkten doldurmaları hakkında bilgilendirmede bulunun.

Bu aşamadan sonra size sadece arkanıza yaslanıp sonuçların toplanmasını ve gerekli istatistiklerin oluşturulmasını beklemek kalıyor.



Fatih Rehberlik


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder